Delft zoekt een LGBT-kunstwerk

Delft in Zuid-Holland heeft geen regenboogzebrapad, maar wel een regenboogbrug. Die is echter tijdelijk. De gemeente, de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH) en Outsite zoeken een nieuw LGBT-kunstwerk. 

Er is een wedstrijd, vertelt Eva Dante Pelk (21) van Outsite aan de Gaykrant. “Het kunstwerk moet de LGBT+-gemeenschap zo goed mogelijk in het geheel representeren. Dit kan lastig zijn omdat dat zoveel verschillende mensen zijn, maar we zijn benieuwd wat voor ideeën mensen daarvoor hebben. Ook is het leuk als het iets Delfts erin verwerkt heeft, zodat het echt iconisch kan worden voor onze stad.”

Het kunstwerk moet op zichzelf kunnen staan. Het werk wordt permanent, maar er wordt gespeeld met gedachte om het af en toe te verplaatsen. Een muurschildering kan dus niet. 

Meer informatie.

Beeld: Wikipedia
Bron

%d bloggers liken dit: