Regenbooghuis Limburg stuurt 1.415 warme groeten naar woonzorgcentra

Begin november lanceerde Regenbooghuis Limburg een warme groeten-actie, waarbij Limburgers opgeroepen werden digitaal een kaartje te schrijven voor bewoners van negen woonzorgcentra doorheen de provincie Limburg. Er zijn 1.415 gestuurd.

Deze actie kwam er naar aanleiding van Wereldaidsdag, waar Regenbooghuis Limburg elk jaar op 1 december aandacht aan besteed om taboes, onwetendheid en stigma’s te verkleinen en solidariteit te tonen met mensen met hiv en aids.

De online kaartjes werden in Regenbooghuis Limburg overgeschreven op kaartjes van papier en bewaard in linten aan het raam, die stilletjes aan rood kleurden en zo het symbool van Wereldaidsdag vormden.

Limburgers, maar ook andere mensen uit Vlaanderen, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gaven massaal gehoor aan de oproep en zonden vele warme wensen, groeten, digitale knuffels en gedichten in.

Tijdens een Facebook Live-sessie kon Manon van Engelen, coördinator gelijke kansen van het Regenbooghuis, gisteravond de massaal aanwezige toehoorders het goede nieuws vertellen. Waar er 1.386 kaartjes nodig waren om elke bewoner een warme groet te kunnen brengen, zijn er in totaal 1.415 kaartjes geschreven.

“Onze actie is meer dan geslaagd en heeft laten zien dat veel mensen, ondanks dat ze deze tijd wellicht zelf ook als moeilijk ervaren, het hart op de juiste plaats hebben en bemoedigende woorden wilden overmaken aan onze oudere mede-Limburgers. Wij zijn heel erg tevreden en dankbaar dat het ondanks een tijd waarin het moeilijk is om iets te organiseren, toch gelukt is om zoveel warme groeten de provincie in te sturen,” aldus Manon van Engelen.

De kaartjes zullen zaterdag 5 en zondag 6 december bezorgd worden bij de negen woonzorgcentra in Hasselt, Genk, Pelt, Maaseik, Tongeren en Halen.

Beeld: Timothy Junes
Bron: Regenbooghuis Limburg

%d bloggers liken dit: