Hongarije denkt dat Brussels homoseksfeestje met József Szájer Duits complot is

In Hongarije gelooft de regering van eerste minister Viktor Orbán (Fidesz) dat gevallen engel József Szájer in de val is gelokt. Door wie? Door de Duitse inlichtingendiensten.

Er is natuurlijk in Europa een zwaar partijtje armworstelen aan de gang. Hongarije en handlanger in holebifobie en transfobie Polen blokkeren de meerjarenbegroting en het coronarelanceplan omdat ze niet willen weten van garanties en sancties voor het (niet) respecteren van de rechtstaat. In beide landen ligt dit belangrijk democratisch principe aan diggelen.

En dus zien de Hongaren een complot. De Hongaarse inlichtingendiensten moeten dit onderzoeken. He zou Duitsland zijn dat Szájer in de val lokte met het seksfeest in de Steenstraat in Brussel.  

Chill

Het duurde niet lang vooraleer het Whatsapp-gesprek van de gevallen politicus is uitgelekt. Ook is er een screenshot van zijn profiel op Chill. Chill is een app die homo’s de weg wijst naar seksfeestjes. 

Informatie-oorlog

Orbán wil het verhaal controleren. De openbare omroep en regeringsgezinde media in Hongarije minimaliseren het nieuws en duiden op de complottheorie. 

Onafhankelijke media smullen van elk detail. 

Beeld: Wikipedia
Bron: De Standaard, Têtu, Rémy Bonny

%d bloggers liken dit: