Pete Buttigieg eerste out minister in lijn van opvolging voor het presidentschap van de Verenigde Staten?

De openlijk homoseksuele Pete Buttigieg lijkt op weg minister van Veteranenzaken te worden onder toekomstig president Joe Biden. Hij zou daarmee de eerste out minister zijn in de lijn van opvolging voor het presidentschap van de Verenigde Staten.

De wat? Het monarchistisch ingestelde Amerika heeft een presidential line of succession. Als er iets gebeurt met de president, wordt de vicepresident president.

Kan die niet, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Kan die niet, de waarnemende senaatsvoorzitter. Kan die niet, de minister van Buitenlandse Zaken. Kan die niet, de minister van Financiën. Kan die niet, de minister van Defensie. Kan die niet, de minister van Justitie. Kan die niet, de minister van Binnenlandse Zaken. Kan die niet, de minister van Landbouw. Kan die niet, de minister van Economische Zaken. Kan die niet, de minister van Arbeid. Kan die niet, de minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken. Kan die niet, de minister van Huisvesting en Stedelijke Ontwikkeling. Kan die niet, de minister van Transport. Kan die niet, de minister van Energie. Kan die niet, de minister van Onderwijs. Kan die niet, de minister van Veteranenzaken.

Op de zestiende plaats dus. Nadien volgt de minister van Binnenlandse Veiligheid. 

Beeld: Wikipedia
Bron: Gay Star News, Wikipedia

%d bloggers liken dit: