Seksfeest met József Szájer: RainbowHouwse Brussels herinnert eraan dat outing niet oké is

Het nu beruchte seksfeest in de Steenstraat in Brussel met József Szájer zorgde ook voor een outing. En het onvrijwillig outen van iemand is niet oké, herinnert RainbowHouwse Brussels.

Outen is iemand onvrijwillig uit de kast sleuren. Een coming-out doen is zelf, vrijwillig, uit de kast komen. 

“Hij gaat zich vooral moeten verantwoorden tegenover zichzelf. Hij leeft een dubbel leven en wordt nu geout op een heel erg drastische manier. Ik hoop dat hij ergens steun vindt, want dit kan zwaar aankomen”, verklaart Rachael Moore van RainbowHouse bij Bruzz

Geen verantwoording

Maar Moore vindt ook dat de LGBTQI-beweging zich niet moet verantwoorden omdat mannen seks hebben met mannen. 

“Dat zou bij een seksfeestje onder hetero’s niet gevraagd worden. Enkel de aanwezige personen die de coronamaatregelen niet gevolgd hebben, moeten zich vragen stellen. Trouwens, als er één gemeenschap is die weet hoe te leven met een pandemie, dan is het wel onze gemeenschap.”

1 december was Wereldaidsdag.

“De organisator van dit feest was zwaar in overtreding en weerspiegelt de gemeenschap helemaal niet”, vult Dimitri De Vreeze van Belgium Bearpride aan. 

“Er is geen verschil tussen de nood aan seksueel contact bij hetero’s of holebi’s. Er is geen enkele reden om nu seksfeestjes te organiseren in groep.”

Beeld: Timothy Junes
Bron: Bruzz

Een gedachte over “Seksfeest met József Szájer: RainbowHouwse Brussels herinnert eraan dat outing niet oké is

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: