Arc-en-Ciel Wallonie-coördinator Tom Devroye scherp voor lockdownseksfeest in Brussel

Arc en Ciel Wallonie-coördinator Tom Devroye vreest dat het nieuws rond het lockdownseksfeest in de Steenstraat in Brussel homo- en biseksuele mannen in België en daarbuiten in een slecht daglicht stelt. 

Devroye schreef een open brief aan József Szájer uit Hongarije. De Fidesz-politicus nam als gevolg van de affaire ontslag uit het Europees Parlement. Het lockdownseksfeest is dan ook wereldnieuws geworden.

“Voorbij het aspect volksgezondheid, kan ik niet anders dan denken aan de gevolgen van deze ‘fait divers’ waaraan u willens-nillens aan deelneemt, mijn beste Jószef”, schrijft Devroye.

“Om te beginnen riskeert dit – andermaal – de mannelijke homo- en biseksuele bevolking in België en elders te stigmatiseren. In de geschiedenis worden zij gezien als onverantwoordelijk, als ‘allesneukend’, zonder rekening te houden met voorzorgsmaatregelen wat betreft volksgezondheid.” 

“Dit [incident] versterkt stereotypen die ontstonden toen hiv en aids tevoorschijn kwamen en waarvan velen onder ons nog onder afzien. U bent niet de enige verantwoordelijke hiervan, maar u draagt ertoe bij.”

De volledige open brief – in het Frans – lees je hieronder.

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: