Finland beloont COC Nederland met genderneutrale prijs Hän Honours

COC Nederland heeft de Hän Honours toegekend gekregen. COC krijgt deze Finse prijs vanwege de bijdrage aan de nationale en internationale LGBTI-emancipatie.

De prijs werd uitgereikt door Päivi Kaukoranta, ambassadeur van Finland in Nederland, tijdens de webinar ‘Eurovision Song Contest Influence to Equal Rigths and Gender Images’ en in ontvangst genomen door COC-voorzitter Astrid Oosenbrug.

Finland hecht veel waarde aan het bevorderen van gelijkheid in de wereld en wil degenen die aan dit gemeenschappelijke doel werken daarvoor eren.

Daarom reikt Finland de Hän Honours uit aan individuen en groepen over de hele wereld die zich inzetten voor het bevorderen van inclusie in de samenleving. Finland wil daarmee het internationale debat over gelijkheid aanmoedigen en initiatieven gericht op inclusie bevorderen.

De Hän Honours verwijzen naar het al eeuwenoude genderneutrale Finse persoonlijk voornaamwoord ‘hän’ – een woord dat Finland graag internationaal wil promoten om een meer inclusieve samenleving te bevorderen.

Het uitreiken van de Hän Honours maakt deel uit van een bredere Finse campagne over gelijkheid, gelanceerd in juni 2019 en loopt tot eind dit jaar.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

%d bloggers liken dit: