Groen doneert budget voor pride aan LGBTQI-organisaties

De partij Groen doneert het budget dat voorzien is om aanwezig en zichtbaar te deel te nemen aan de Belgian Pride en aan Antwerp Pride te doneren aan LGBTQI-organisaties.

“Een eerste project dat we ondersteunen is Outright International“, vertelt Bruno De Lille (Groen) uit. 

“Dat is een internationale organisaties die ‘emergency support‘ voorziet. Hoewel de uitbraak van COVID-19 op het eerste zicht niet discrimineert, heeft de verspreiding een grotere impact op minderheidsgroepen afhankelijk van bestaande ongelijkheden en uitsluitingsmechanismen in de samenleving”, aldus De Lille.

“LGBTI+-personen zijn een extra kwetsbare groep omdat zij op veel plaatsen in de wereld niet dezelfde rechten genieten als de rest van de bevolking. Ze zijn ook het slachtoffer van geïnstitutionaliseerde discriminatie en stigmatisering.”

“Dit betekent dat ze minder toegang hebben tot gezondheidszorg en vaker in precaire en onveilige situaties leven. Outright International zoekt ondersteuning om de volgende zaken te organiseren: voedselhulp voor de kwetsbaarste leden van de gemeenschappen, distributie en verzekering van de toegang tot hiv-medicatie, onderdak voor mensen met onveilige thuissituaties wegens seksuele oriëntatie en gender identiteit.”

Samen ver 

De tweede ngo die Groen zal steunen is Go Far? Go Together!

“Met dit project ondersteunt çavaria een groep lokale LGBTI+-verenigingen en hun coalitie in Centraal-Afrika, in de regio van de Grote Meren. Het is een fonds voor microprojecten dat 100% ten goede komt aan lokale initiatieven”, aldus De Lille.

“Een van de prioritaire thema’s die lokale LGBTI+-organisaties namelijk aangaven zijn projecten die inkomsten genereren. LGBTI+-personen worden vaak door hun familie verstoten. Ze moeten hun wijk verlaten, verliezen hun job…” 

“Daarnaast hebben ze door discriminatie op de werkvloer moeite om ander werk te vinden. Zo belanden sommige LGBTI+-personen noodgedwongen in sekswerk. Met de fondsen richtten ze onder andere een Rainbowbakery op en kochten ze een aantal motorfietsen die nu gebruikt worden als motortaxi, zo creëren ze nieuwe jobs voor LGBTI+-personen. Daarnaast betalen ze er de studiekosten van een aantal mensen mee.”

Het gaat samen om een donatie van 10.000 euro.

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: