Polen nomineert ultrakatholieke Aleksander Stępkowski voor Europees Hof voor de Rechten van de Mens

Polen schuift Aleksander Stępkowski naar voor om te zetelen in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Stępkowski is een stichter van de ultrakatholieke denktank Ordo Iuris. Deze organisatie bedacht de LGBT-vrije zones

Ordo Iuris verzet zich ook tegen de Rainbow Europe Index van ILGA-Europe. De vereniging van juristen spreekt over het “opdringen van LGBT-ideologie” en en weigert rechten voor LGBT’s te erkennen als mensenrechten. 

LGBT-activist en Oost-Europa-kenner Rémy Bonny roept alvast Fourat Ben Chikha op te lobbyen tegen deze benoeming. Ben Chikha, in België gemeenteraadslid in Gent en senator voor Groen, is Algemeen Rapporteur LGBTI-rechten bij het Parlementair Assemblee van de Raad van Europa.

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: