Pete Buttigieg wordt eerste out federaal minister in de VS

Pete Buttigieg zal worden voorgedragen als minister van Transport in de regering-Joe Biden. De Senaat moet ministers wel bevestigen.

De openlijk homoseksuele Buttigieg wordt de eerst out minister op federaal niveau in de Verenigde Staten

De Democraat komt ook zo in de presidential line of succession. De wat? Het monarchistisch ingestelde Amerika heeft een presidential line of succession. Als er iets gebeurt met de president, wordt de vicepresident president.

Kan die niet, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Kan die niet, de waarnemende senaatsvoorzitter. Kan die niet, de minister van Buitenlandse Zaken. Kan die niet, de minister van Financiën. Kan die niet, de minister van Defensie. Kan die niet, de minister van Justitie. Kan die niet, de minister van Binnenlandse Zaken. Kan die niet, de minister van Landbouw. Kan die niet, de minister van Economische Zaken. Kan die niet, de minister van Arbeid. Kan die niet, de minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken. Kan die niet, de minister van Huisvesting en Stedelijke Ontwikkeling. Kan die niet, de minister van Transport. Kan die niet, de minister van Energie. Kan die niet, de minister van Onderwijs. Kan die niet, de minister van Veteranenzaken.

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: