RainbowHouse Brussels en Gewest voeren campagne rond melden holebifobie en transfobie

Brussel Preventie & Veiligheid en de dienst equal.brussels voeren samen met RainbowHouse Brussels een gegevensverzamelingsproject over geweld en discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit. 

In overleg met diverse partners is een een meldingsfiche van dergelijke feiten ontwikkeld dat al in maart 2019 in werking is getreden. Om deze aanpak te ondersteunen zijn er nieuwe middelen beschikbaar voor de slachtoffers van holebifobie en transfobie.

“Of het nu gaat om een verbale of fysieke aanval of intimidatie, wij zijn hier om naar u te luisteren en u naar de juiste diensten te leiden. Of het nu op straat, op de werkplek of in een privé-situatie is, de meldingsfiche stelt ons in staat om alle soorten LGBTQI+fobische handelingen te identificeren”, klinkt het bij het Brussels regenbooghuis. 

“U aarzelt om een klacht in te dienen? Wil je een schriftelijk verslag van je verhaal? U wenst geen klacht in te dienen? Door een LGBTQI+fobische handeling te melden, kunt u ook helpen om alle handelingen die zelden aan de autoriteiten worden gemeld, in de aandacht te brengen.”

Om het onthaal te vergemakkelijken zijn er twee permanenties, een e-mailadres , fiche@rainbowhouse.be, en een telefoonnummer: +32 492 40 84 84.

Fysiek afspreken kan ook

Beeld: Wikipedia
Bron: RainbowHouse Brussels

%d bloggers liken dit: